Wat leuk dat je op deze site komt kijken. Je kunt hier allerlei informatie over de middeleeuwen vinden. Wat ik jou ook graag wil laten zien, wat je NU, dus in het heden terug kunt vinden over de middeleeuwen. Met veel plezier probeer ik zelf zoveel mogelijk te weten te komen over de middeleeuwen en dat kun je hier teruglezen. Het is vooral bedoeld voor jongeren en kinderen. Dus ben je nieuwsgierig naar ridderverhalen, boeken, kleurplaten en naar nog veel meer andere informatie, ga je gang!

De middeleeuwen nu...
Welkom op Middeleeuwigheden
Hierboven zie je een foto van een stukje doorsnede van de bodem in zomaar een stad.

Zoek maar eens op waar de middeleeuwen in de grond te vinden zijn.

Zie je de sleutel, waarmee ze misschien wel de poort van het kasteel open maakten?
En zie je ook het aardewerk, dat mensen hebben weggegooid, omdat het kapot was gegaan?

Archeologen komen heel veel te weten over de geschiedenis, doordat door de eeuwen heen mensen dingen weggooiden. En al de dingen die archeologen en andere mensen in de grond vonden, kun je terugvinden en bekijken in allerlei verschillende musea en tentoon-stellingen.

Als je het leuk vindt, kun je ook zelf zomaar rondlopen in de middeleeuwen. Natuurlijk kun je een keer naar het Archeon bij Alphen aan de Rijn of naar het Historisch Museum van Eindhoven. Daar bezoek je in een paar stappen de prehistorie, de middeleeuwen en nog meer andere tijden.

Maar er zijn ook mensen, die in het weekend middeleeuwse kleding aandoen en gaan slapen in een tent en hun eten koken boven een vuurtje. Deze mensen worden re-enactors genoemd, want zij spelen de geschiedenis na. Als je meer wilt zien van re-enactors, kijk dan verder onder de link levende geschiedenis en kom er achter, waar je dat zou kunnen zien. Ook ik ben zo’n re-enactor, als je daar meer over wilt lezen,  kijk dan hier.   
Voor filmpjes kijk je hier.

16e eeuw


Middeleeuwen


Romeinse tijd

IJzertijd
Bronstijd
Prehistorie